به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از مشهدمقدس؛ علی شکاری اظهار کرد: امربهمعروف و نهیازمنکر یکی آموزههای دینی است که افراد را به کارهای نیک مانند حفظ طبیعت و جلوگیری از تخریب محیطزیست و منابع طبیعی مانند آلودگی آبوهوا و تصرف اراضی ملی ترغیب میکند.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی افزود: زمانی که فرهنگ ترویج معروف و کاهش منکر در جامعه در ابعاد مختلف نهادینه شود، مردم بهصورت خودجوش به حفاظت از منابع طبیعی نیز توجه بیشتری نشان میدهند. همچنین، این امر میتواند منجر به کاهش رفتارهای مخرب مانند ریختن زباله در طبیعت، آتشزدن درختان، کندن بوتهها و... شود.
شکاری احیای امربهمعروف و نهیازمنکر در حوزه محیطزیست و منابع طبیعی را عاملی برای ارتقای مسئولیتپذیری اجتماعی شهروندان در قبال منابع طبیعی اعلام کرد و گفت: در این حوزه تشکلهای مردمی فعال میتوانند با آموزش و فرهنگسازی، مردم را نسبت به حفظ منابع طبیعی حساستر کنند.
وی تأکید کرد: تشکلهای مردمی با برگزاری کمپینهای پاکسازی طبیعت، جلوگیری از قطع درختان و مصرف بهینه آب، نقش مؤثری در حفظ منابع طبیعی و محیطزیست با احیای درست فریضتین ایفا میکنند. همچنین، با نظارت مردمی بر تخریبهای اراضی ملی، میتوانند دستگاههای اجرایی را وادار به پاسخگویی کنند.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی عنوان کرد: این تشکلها با تلفیق ارزشهای دینی و محیطزیستی، انگیزه بیشتری در مردم برای مشارکت ایجاد میکنند. در نتیجه، این اقدامات جمعی به ارتقای فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی منجر میشود.